Energetika

energetika (görög) : az erők fajtáival, termelésével és felhasználásával foglalkozó tudományág.

Medence mítoszok, avagy az 5 leggyakoribb medencés tévhit

10 nappal ezelőtt

Mindannyian hallottunk már történeteket arról, hogy a medencevíz zöldre színezte valakinek a haját vagy, valaki kékre festette a kerti medence vizét a családi grillezésen, mert belepisilt. De van-e igazság ezekben a történetekben? Kell-e aggódnunk amiatt, hogy velünk is megesik ugyanez?

Ebben a cikkben megdöntjük az 5 legnépszerűbb medence mítoszt.

Homokszűrő az AFM®ng új generációs szűrőközeggel

30 nappal ezelőtt

Mi is az AFM®ng?

A zöld és barna újrahasznosított, megtisztított üvegből készült AFM®ng szűrőközeg közvetlen helyettesíti a szűrőhomokot, minden típusú homokszűrő tartályban átalakítás nélkül alkalmazható.

 

Feszített víztükrű medencék

3 hónappal ezelőtt

Mi a különbség egy süllyesztett és egy feszített víztükrű medence között? Milyen előnyei vannak egy feszített víztükrű medencének?

ELBTAL medencefóliák

3 hónappal ezelőtt

A medencével szemben támasztott követelmények:

1, Víztömörség, stabilitás, alaktartóság – a föld a víz vagy a jég által okozott nyomásból eredő károsodás kizárása érdekében.

2, A medence burkolata legyen ellenálló a fagynak, az öregedésnek, a hőmérséklet-változásoknak, az UV fénynek valamint a vegyszereknek. A felülete legyen csúszásbiztos a víz minőségétől, a vegyszerektől és a mikroorganizmusok hatásától függetlenül.

UV fertőtlenítés az uszodatechnikában

4 hónappal ezelőtt

Az UV-C sugárzás közismert fertőtlenítő módszer a levegő, a felületek, a tárgyak és a víz esetében, hiszen segít csökkenteni a fertőzések kockázatát, ezért széles körben használják több mint 40 éve.

Az UV fertőtlenítő berendezések elpusztítják a legtöbb vízben előforduló vírust és baktériumot.

Medencefedés, medencetakarás

6 hónappal ezelőtt

 

A Magyarországon épülő medencék több mint 90%-a rendelkezik valamilyen fedéssel, takarással.

Igen széles a kínálat a típusokból. Mindegyik eszköz alapvető feladata a szennyeződések távol tartása a medencéktől és a medencevíz hőmérsékletének megőrzése.

A különböző típusú elemekkel ezt más-más módon érhetjük el. 

Hőszivattyú kiválasztása

7 hónappal ezelőtt

A hazai éghajlati viszonyokat figyelembe véve belátható, hogy úszómedencét nem tudunk temperálás nélkül üzemeltetni. Bizonyos esetekben elegendő lehet egy vízfelszíni hőszigetelt takaró vagy egy eltolható policarbonát medencefedés is, de célszerű ellátni a medencét egy szabályozható fűtéssel is. Erre több megoldás is szóba jöhet, hőcserélő, elektromos fűtőberendezés, szolár fűtés, hőszivattyú, stb. 

AFM® ng

8 hónappal ezelőtt

Az uszodában használatos szűrőknek meg kell akadályoznia a medencében található finom, zavarosságot keltő anyagok, a kolloid anyagok és lehetőség szerint a mikroorganizmusok vízbe való visszajutását egy finom szerkezetű, megfelelő szűrési erősséggel bíró szűrőközeggel. 

Jótállási jegy

8 hónappal ezelőtt

 Letölthető jótállási jegy

Úszómedencék téliesítése

8 hónappal ezelőtt

 

Az őszi kerti munkákhoz hasonlóan akad dolog a kültéri úszómedencék körül is. A kültéri medencéket javasolt vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése végett. A medence téliesítése október-november hónapokban javasolt, és e teendők elvégzésével egyszerre több célt is teljesíthetünk.

Címkék: energetika, Legfrisebb

Több bejegyzés