Energetika

energetika (görög) : az erők fajtáival, termelésével és felhasználásával foglalkozó tudományág.

Hőszivattyú kiválasztása

7 nappal ezelőtt

A hazai éghajlati viszonyokat figyelembe véve belátható, hogy úszómedencét nem tudunk temperálás nélkül üzemeltetni. Bizonyos esetekben elegendő lehet egy vízfelszíni hőszigetelt takaró vagy egy eltolható policarbonát medencefedés is, de célszerű ellátni a medencét egy szabályozható fűtéssel is. Erre több megoldás is szóba jöhet, hőcserélő, elektromos fűtőberendezés, szolár fűtés, hőszivattyú, stb. 

AFM® ng

19 nappal ezelőtt

Az uszodában használatos szűrőknek meg kell akadályoznia a medencében található finom, zavarosságot keltő anyagok, a kolloid anyagok és lehetőség szerint a mikroorganizmusok vízbe való visszajutását egy finom szerkezetű, megfelelő szűrési erősséggel bíró szűrőközeggel. 

Jótállási jegy

36 nappal ezelőtt

 Letölthető jótállási jegy

Úszómedencék téliesítése

37 nappal ezelőtt

 

Az őszi kerti munkákhoz hasonlóan akad dolog a kültéri úszómedencék körül is. A kültéri medencéket javasolt vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése végett. A medence téliesítése október-november hónapokban javasolt, és e teendők elvégzésével egyszerre több célt is teljesíthetünk.

Többsebességű szivattyúk

56 nappal ezelőtt

Egyszerre szerencse és egyszerre átok, hogy ma már minden feladatra létezik egy bonyolult elektronikai berendezés, amely nemcsak kisegít minket, de néha bonyolítja is az életünket.Valahogy így tekintünk a frekvenciaváltókra is, amelyeknek alkalmazása valójában az üzembiztonságot növeli, és aminél a kisebb kellemetlenségek ellenére azért könnyű megtalálni az előnyöket.

Csővezetékek áramlási viszonyai, méretezésük

2 hónappal ezelőtt

Egy csőben való folyadékáramlás a folyadék viszkozitása révén súrlódással jár együtt. A folyadékrészecskék surlódnak egymás között (belső súrlódás) valamint a csőfalon (külső súrlódás) és nyomásveszteséget okoznak. Ez a nyomásveszteség egyenes csőszakaszok esetén kisebb, mint idomok és szerelvények esetén. Az idomokban és szerelvényekben megváltozik az áramlás jellege, a sebesség és nyomáseloszlás a csőkeresztmetszetben, szemben az egyenes csőszakasszal és ezek járulékos nyomásveszteséget okoznak. Ezért különbséget kell tenni az egyenes csőszakaszban súrlódás révén jelentkező nyomásveszteség és az idomok és szerelvények alaki ellenállása által okozott nyomásveszteség között. 

Mivel turbósítható fel egy medence? – Néhány szó az ellenáramoltatókról

3 hónappal ezelőtt

Egy medence komfortja és szabadidőértéke jelentősen emelkedik egy ellenáramú úszóberendezés beépítésével. Ez a berendezés fitnesztréningként állandó úszást tesz lehetővé fordulás nélkül, önállóan megválasztható sebességgel. Ezzel a berendezéssel egyszerre a fürdés adta öröm és az úszás nyújtotta élvezet is fokozható. 

Az ezerarcú klór - sóbontók a Kerex kínálatában

3 hónappal ezelőtt

A medence üzemeltetésének az egyik legfontosabb eleme a fertőtlenítő szer. A medencék fertőtlenítésére leggyakrabban valamely fajta klórkészítményt használunk. A klór egy igen hatásos, széles körben elterjedt és kedvező árú vegyszer. Többféle halmazállapotban és kiszerelésben elérhető. Leggyakrabban tabletta vagy granulátum formában jelenik meg. A sok kézzelfogható előnye mellett van egy jelentős hátránya is, a szállítás. Ezt a hátrányt küszöbölhetjük ki azzal, hogy a felhasználás helyszínén állítjuk elő a kívánt mennyiségű klórterméket. Erre szolgálnak a sóbontó készülékek.

A medencék tisztán tartása automata porszívóval

3 hónappal ezelőtt

A magánmedencék esetében hetente 2-3 alkalommal célszerű a medence alját tisztítani és legalább hetente egyszer az oldalfalat is. Ezt a tisztítási eljárást elvégezhetjük kézi porszívó segítségével vagy használhatunk automata medencetisztító robotot.

Medencék vegyszerezése

4 hónappal ezelőtt

A vízforgatós medencéket – a városi legendákkal szemben – nem lehet vegyszerezés nélkül hosszú távon üzemeltetni.

A vegyszeres vízkezelésnek az alábbi feladatai vannak:

• pH-beállítás,

• fertőtlenítés,

• algaképződés megelőzése,

• szűrést segítő pelyhesítés

• vízkőkiválás meggátolása

• téliesítés

Címkék: energetika, Legfrisebb

Több bejegyzés