Fürdők Kézikönyve

Az uszodás-fürdős szakma számos rész szakterületet foglal magában. 

Az általános ismerkedéshez kiváló segítséget nyújt a 648 oldalas Fürdők Kézikönyve kiadvány.

Szerzők: Dr. Ákoshegyi György, Dr. Németh István

A kézikönyv tartalomjegyzékét a hivatkozásra kattintva tekintheti meg.

Tartalom:

"Az utóbbi években indult fejlesztési programok megvalósításával ugrásszerűen megnövekedett a korszerű berendezésekkel, csúcstechnológiákkal megépített, vagy bővített igen magas színvonalú szolgáltatásokra is képes fürdők száma. Az egyre szigorodó egészségügyi követelmények és a vendégek megtartását és igényes szórakoztatását kielégítő szolgáltatások pedig azt eredményezték, hogy ma a hazai fürdők egyre nagyobb száma a fejlett európai országok hasonló létesítményeivel versenyképes, sőt annál jobb.
A hibátlan üzemeltetéshez és a vendégek kifogástalan kiszolgálásához körültekintő beruházási programra, gondos tervezésre, hibátlan kivitelezésre és magas színvonalú üzemeltetésre van szükség. Természetesen mindezen tények, adottságok megkövetelik, hogy a fürdőlétesítmények üzemeltetését végzők, a fürdő- és egyéb szolgáltatásokét nyújtók szakmai felkészültsége is elérje a nemzetközileg már megszokott, illetve elvárt színvonalat.
A Magyar Fürdőszövetség ezt a célt kívánja segíteni ennek a könyvnek a megjelentetésével. A fürdők területén dolgozó szellemi és fizikai alkalmazottak képzése és továbbképzése napjaink legsürgetőbb feladata, mivel sok helyen a megépített technika és technológia lényegesen túlhaladta az üzemeltető személyzet képzettségét, és így a befektetett nagyon jelentős anyagi és egyéb energiák hatékonysága, hasznossága nem teljesen érzékelhető, esetenként pedig látszólagos visszalépés is előfordul."