Hydrorider

Kedves Olvasó!


Kollégánkkal,Kovács Péterrel beszélgetünk a Wellness egyik új trendjéről illetve a Kerex Uszodatechnika Kft ehhez kapcsolódó új termékéről.
Régebben a "Fittness"-től volt hangos a sajtó,majd a "Wellness"ről szólt a világ. Manapság az "aquafitness"ről olvashatunk-hallhatunk sokat. Most ez a trend?
KP: Valóban egyre kedveltebb és elterjedtebb a vizitorna,elegáns nevén aquafitness. Külföldön gombamód szaporodnak az aquafitness klubok de a magyar uszodákban is láthatsz vízben tornászó nőket és férfiakat.
A tornatermekben ritmusra ugráló alakformálók és a konditermekben magukat kockára gyúrók időszaka ezennel lezárul? Miben több vagy más a vízben végzett mozgás?
KP: Nem gondolom,hogy a vizitorna kiszorítja a konditermet . Ugyanakkor jó alternatívát nyújt mindazokanak ,akik a megerőltető, izületeket igénybe vevő izmozás helyett a kímélőbb sportolást részesítik előnyben
A vizitorna története az ókorra nyúlik vissza . Aszklepiodész szívesebben alkalmazta a fürdőket, vizes borogatásokat, mint a különféle növényi kúrákat, amiknek java részét méregnek tartotta.
A víz gyógyító erejébe vetett hit azóta sem vesztett népszerűségéből. A vietnámi háborúban lábsérülést szenvedett amerikai katona, Glenn McWaters, amikor orvosai már lemondtak gyógyulásáról, maga is a vízhez fordult segítségért. Medencében , egy általa alkotott különleges mellényben anélkül tudott futóedzéseket tartani, hogy izületeit megterhelte volna. A gyógyulás olyan látványos és sikeres volt, hogy hamarosan terjedni kezdett és egy új sport született belőle: az aquafitness
Korra, nemre való tekintet nélkül bárki művelheti. Azok is élvezhetik a legegészségesebbnek tartott vízi sportot, akik nem tudnak úszni . Regenerál, és formában tartja az alakot. 
A víz egyik fontos tulajdonsága, hogy a levegőhöz képest körülbelül nyolcszázszor nagyobb a sűrűsége. Ennek köszönhető, hogy a vízben végzett mozgások sokkal hatékonyabbak, mint a szárazföldiek, miközben jóval kíméletesebbek is. A szervezet ilyenkor szinte súlytalan, ezért a gerinc és a vállöv izmaiban létrejött állandó izomfeszülés jelentősen csökken, így a támasztó izomrendszer a víz hatására teljesen elernyedhet.
Az aquafitness a megfelelő helyen formálja az alakot, erősít és ráncba szedi az izületeket. A legfontosabb mégis az, hogy egy órát az izmok túlerőltetése nélkül mozgunk a vízben.
Hogyan kapcsolódik a Kerex a vizitornához?
A vizitorna nagyon sokoldalú. Speciális súlyzókkal,vizimellényekben végeznek a résztvevők különböző gyakorlatokat.
A Kerex egy újdonsággal bővíti a vizitorna eszköztárát, a vizibiciklivel. Mindenki által ismert,hogy a kerékpározás nagyon egészséges. A vízben történő biciklizés ugyanúgy jót tesz egészségünknek ,ugyanakkor sokkal hatékonyabb.
Ezt hogy értsük?
Egy német, egészségügyi tanácsadásra szakosodott lap, az ARD ez év április 22-i számában cikket jelentetett meg vizikerékpározásról. A cikkíró a Humboldt Egyetem és a Berliner Charité vizsgálataira hivatkozik. Eszerint a sportoló hosszabb ideig bír hajtani kondíciót erősítő intenzítástartományban a víz alatt, mint szobakerékpáron teremben, míg eléri a teljesítőképesség határát.
Ugyanazon terhelés mellett a zsírégetés intenzívebb a vízben,mint a szobabiciklin.Ezt bizonyítja a vérben lévő tejsavmennyiség . A cikk kiemeli a vizibicikli előnyét sérülések és balesetek utáni rehabilitáció esetén. Az izmok reaktiválása és erősítése az ízületek megerőltetése nélkül lehetséges.
Hasonló megállapításra jutott a most 52 éves egykor 800 méteren világbajnok Willi Wülbeck A vizibiciklizés kitűnő sport mindenkinek,aki tartani akarja kondícióját vagy erőnlétét fejleszteni kívánja. A vizibiciklizés remek lehetőség visszatérni a sporthoz betegség vagy sérülés után.
A vizibiciklin és szobabiciklin végzett mozgás látszólag ugyanaz. Míg azonban a szobabiciklin csak a lábunkat erősítjük,addig a vizibiciklizés közben szinte minden izomcsoportot - beleértve a felsőtestet is - megmozgatjuk.A víz ellenállása miatt a szobakerékpározáshoz képest háromszoros az igénybevétel.A víz felhajtóereje miatt ezt azonban nem érzékeljük drámaian.
Mondanál néhány szót a termékről ? 
A kerékpárt egy csomagban szállítjuk, a használati utasítás alapján 20 perc alatt bárki összeszereli és üzembe helyezheti.
Minden medencébe telepíthető, amelynek vízmélysége 150 cm -nél kisebb.
A váz nemesacélból készül,ellenáll a korróziónak. A kormány és nyeregmagasság valamint a pedál állítható. A pedál állításán keresztül a vízellenállás a kívánt szintre kalibrálható.
Magyarországon mennyire elterjedt?
Van egy jó hírem. 
Alig. 
Ez azt jelenti,hogy a piac egy abszolút fejlődő piac. Jó eséllyel kínálható panzióknak , Wellness szállodáknak,rehabilitációval foglalkozó intézményeknek.
Gondolom Téged keressenek azok,akiket bővebben érdekel a termék.
A termék felelőse én vagyok. Elérhetőségem: +3612045514 vagy e-mailben a kovacs.peter@kerex.hu címen.
Szivesen bemutatjuk a terméket a helyszínen a döntéshozónak. Várom minden érdeklődő megkeresését.
Köszönöm a beszélgetést
Szerző: Füzi Gábor