Páramentesítés

 A beltérbe épített medencék, uszodák esetében a medencevíz párolgása elkerülhetetlen. A párolgás mértéke sok mindentől függhet, például a medencetér kialakításától, vagy a medencetér levegő –víz  hőmérsékletének különbségétől vagy a medence takarástól stb. Amikor a pára, víz formájában megjelenik a falon, azaz kicsapódik, nevezzük harmatponti hőmérsékletnek. (30ºC -os medencetér hőmérséklet és 60%-os páratartalom esetén a harmatponti hőmérséklet: 21,53 ºC).  

A levegő relatív páratartalmának mértéke, nagyban meghatározza komfortérzetünket, sőt kihathat az egészségünkre is!(A magas páratartalom légúti megbetegedések, allergia okozója lehet.)

Elengedhetetlenül fontos az épületek álagának megóvása, továbbá az üzemelési költségek kordában tartása is!

Az ideális páratartalom mértéke körülbelül 55-60% között van. 50%-os páratartalom alá menni már nem nagyon érdemes, hiszen felesleges energia többletet okoz a páramentesítő gép túlzott használata.  60% fölé tartósan azért nem nagyon érdemes a páratartalmat engedni, mert efölött az érték fölött megkezdődhet a pára kicsapódása amely a már említettet kedvezőtlen hatásokkal jár!

Beltéri medencék üzemeltetése esetén, elengedhetetlen a páramentesítő gépek használata!

Beltéri medence esetében nem elhanyagolható tényező a különböző vízkezelő vegyszerek hatása sem. (pld: klór) 

A páramentesítő készüléknek meg kell birkóznia az adott helyiség légállapotával (párás, klóros környezet) !

A Kerex által forgalmazott páramentesítő készülékek minden igényt kielégítenek.

További információért, szívesen állunk rendelkezésére!

 

Kérje ajánlatunkat, írjon nekünk!