A medencék tisztán tartása automata porszívóval

A magánmedencék esetében hetente 2-3 alkalommal célszerű a medence alját tisztítani és legalább hetente egyszer az oldalfalat is.

Ezt a tisztítási eljárást elvégezhetjük kézi porszívó segítségével vagy használhatunk automata medencetisztító robotot.

Kis és közepes medencék tisztítására szolgáló előre programozható, önműködő készülékek nem igényelnek felügyeletet működés közben. Bizonyos medenceformák vagy medencekialakítás szükségessé teszi a kézi beavatkozást is a tökéletes tisztítás eléréséhez. Távirányító segítségével tudjuk a megadott területre irányítani a készülékünket.

A medencetisztító robot kiválasztásánál figyelembe kell venni a medence felületi kialakítását.

Különböző felületekhez a megfelelő járófelületet válasszuk ki. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem megfelelő tapadás miatt nem lesz tökéletes a tisztítás.

            

 

            Fóliás medencéhez                                           Csempés medencékhez

 

Ügyelni kell a megfelelő finomságú szűrő kiválasztására is. Kültéri medencék esetében a 100-200micronos szűrő az ajánlott, beltéri medencék esetén a 60 micronos a megfelelő választás.

Minden használat után alaposan ki kell öblíteni a szűrőbetétet, mert a benne lévő szennyeződés nagy mértékben csökkenti a tisztítási teljesítményt.

Ha a medencevíz kemény, sok kalcium, magnézium iont tartalmaz akkor időnként vízkőoldó szerrel tisztítani kell.

Használat után a medencetisztító robotot vegyük ki a medencéből és csapvízzel alaposan öblítsük le. Száradás után napfénytől védett száraz helyen tároljuk.

Medencetisztító robotok kiemelt előnyei:

  • Könnyen tisztítható szűrőkosár
  • Kábelkuplung, a csavarodásmentes kábelért
  • Lift System, a tisztítási ciklus végén a vízfelszínre jön a medencetisztító robot és kiemeléskor vízteleníti magát a könnyű kezelhetőségért.
  • Átlátszó szűrőkosár fedél
  • WiFi vezérlés, SMART navigáció a tökéletes tisztításért
  • Hordkocsi
  • 4WD négykerék meghajtás

 

Optimális megoldást nyújtanak minden típusú és formájú magán medence takarításához a Polaris porszívók.  Bővebben:  www.polarispool.hu