ELBTAL medencefóliák

A medencével szemben támasztott követelmények:

1, Víztömörség, stabilitás, alaktartóság – a föld a víz vagy a jég által okozott nyomásból eredő károsodás kizárása érdekében.

2, A medence burkolata legyen ellenálló a fagynak, az öregedésnek, a hőmérséklet-változásoknak, az UV fénynek valamint a vegyszereknek. A felülete legyen csúszásbiztos a víz minőségétől, a vegyszerektől és a mikroorganizmusok hatásától függetlenül.

3, A tartószerkezetnek, illetve a tartóelemeknek korrózióállónak kell lenniük, ellenkező esetben a szerkezet anyagát tartós korrózióvédelemmel kell ellátni.

4, A medence burkolata olyan színű legyen, hogy a víz tisztának látszódjon. Általában a fehér a világoskék és a zöld színek különböző árnyalatai a legmegfelelőbbek.

Mindezen szempontokat figyelembe véve a magán és közösségi célú medencék burkolására a leginkább elterjedt és az ár-érték arányokat figyelembe véve is a legjobb választás a PVC medencefólia.

A különböző színekben elérhető, szövetbetéttel megerősített PVC lágy fólia vastagsága 1,5mm.

A kedvező árú PVC fóliaburkolatok évek óta jól beváltak a szabadtéri szimplafalú medencék víznyomásálló szigeteléseként. A pozitív tapasztalatok alapján bizonyos esetekben duplafalú medencéknél is alkalmazzák ezt a hőre lágyuló szigetelésrendszert. A beterített, legalább 1,5mm vastag, szövetmegerősítéssel ellátott, szabványoknak (DIN ISO 16 938, DIN ISO 18 195/7) megfelelő, úszómedencéhez való PVC lágyfóliát a medence alapzatán kiegészítésként egy lágy szintetikus poliészterfátyol (geotextília) is védi a károsodások ellen. A medencefólia rögzítése túlnyomórészt a legfelső pontokon történik. A rézsútos és függőleges medencefalaknál kétoldalt fóliakasírozással ellátott lemezprofilokkal rögzítik a medencefóliát. Ezen rögzítések történhetnek kémiai hegesztéssel (azaz a molekulák szerkezetét vegyi úton befolyásoló hegesztéssel) vagy pedig 3 cm-nél szélesebb sávú áthegesztéssel (a molekulaszerkezetet termikusan átalakító hegesztéssel). A fólia összehegesztése után a varratot folyékony fóliával kell kiegyenlíteni, ezzel is megerősítve a vízzárást.

Azért, hogy a fólia rögzítése a medence áttöréseinél is szakszerű legyen, a csőátvezetéseket szorítókarimával és korrózióálló nemesacélból készült csavarokkal és víztömör, hegesztett zárt anyákkal kell ellátni.

PVC alapanyagú csőátvezetések esetén az a megoldás is elfogadható, hogy nem alkalmazunk pótlólagos tömítést, mivel a karimára a PVC fóliát közvetlenül ráhegeszthetjük. Egyéb anyagminőségek esetén tömítéseket kell alkalmazni. A tömítő anyag a PVC fóliára nézve ne legyen ártalmas. A karimáknál a csavarkötések megszorításakor különösen ügyelni kell a PVC anyag folyáshatárára. Nyomatékkulcs használata azért célszerű, mert a csavarok „érzés szerinti” meghúzása nagy tapasztalatot és nagyon jó anyagismeretet feltételez. A csavarok „megállásig” való meghúzása huzamos idő alatt túlzott igénybevételnek teszi ki a karimás csőátvezetést. Ez hosszú távon anyagfáradáshoz és töréshez vezet.

Milyen gyártmányú medencebélelő fólia a legmegfelelőbb a medencémhez?

ELBTAL Plastics GmbH által gyártott medencefóliák a világszínvonalat képviselik.

Az ELBTAL Plastics egy német gyártó, amely több mint 60 éve sikeresen gyártja és szereli be ezt a megerősített medencefóliát világszerte. A vinil medencefelületek gyártásában világszerte vezető vállalatként betartja a legmagasabb szintű telepítési és tanúsítási szabványokat.

A fólia 2 rugalmas, lágyított polivinil-kloridból (PVC-P) készült lapból áll, amelyek belső poliészter szövettel vannak összekötve. Ez a poliészter szövet méretstabilitást és nagy ellenállást tanúsít a szúrással és szakadásokkal szemben, valamint rugalmasságot biztosít.

Sikerük alapja a német tervezés, a bizalom és a legmagasabb minőségi színvonal. Prioritásunk a legjobb minőségű termék létrehozása és piacra hozatala, miközben megóvják a természeti erőforrásokat és környezetünket. Ez az ügyfeleik egészségét és jólétét szolgálja.

Az ELBE Pool Surface® megerősített membránokat a németországi Drezdában, a legmodernebb létesítményben tervezték és gyártják. Az Elbtal Plastics »Made in Germany« prémium minőséget jelent, ezért büszkén vállalnak 15 év vízzárósági garanciát az anyagra. 1956 óta több mint 800 millió m2 flexibilis membránt gyártottak, az elmúlt évtizedekben ELBE Pool Surface® anyagunkat több, mint 60 országban építették be polgári és luxus ingatlanokban valamint hatalmas nyilvános vízi létesítményekben.

Az Elbtal Plastics ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami a legmagasabb nemzetközi minőségi szabvány. Az Elbtal Plastics a környezetünkkel való megfontolt, fenntartható és erőforrás-kímélő interakciót jelenti. Szorosan együttműködnek partnereikkel világszerte az új fejlesztések előmozdítása érdekében. Szakembereik folyamatosan azon dolgoznak, hogy termékeiket ökológiai szempontból tökéletesítsék.

PVC fólia specialistaként az építőmérnöki, vízépítési és környezetvédelmi célú tömítőmembránok gyártására is specializálódtak. ELBE Natural Surface® márkájuk 50 éves tapasztalatot és folytonosságot jelent.

Milyen típusú medencefóliát válasszak a medencémhez?

Homogén színű medencefóliák (Basic Line)

Az egyszínű medencefóliák alkalmasak új medencék építésére, de különösen a meglévő medencék felújítására. Csempe, beton, fém, műanyag vagy fa felületre. Az egyszerű színű úszómedence fóliák bármilyen felületre felszerelhetők. A nem szőtt anyagból készült védő és elválasztó rétegen a medencefóliák gyorsan és egyszerűen hegeszthetők, így 100%-os vízállóságot kapunk. Megerősített csúszásmentes fóliaként is kapható. Az ELBE Pool Surface® Non-Slip úszómedence fóliák strukturált felülete magas fokú stabilitást biztosít lépcsőkön, üllőpadokon és gyermekmedencéken. Ez a medencefólia kizárólag a legjobb minőségű anyagokból készült, így biztosítva a szakadásmentes tartósságot, amely évekig tartó gondtalan használatot és hosszú élettartamot biztosít.

Az unicolor medencefóliák kategóriájában megtalálhatóak az ELBE Pool Surface® SUPRA kiváló minőségű és speciális felületvédelemmel ellátott termékek is. A foltok és elszíneződések ellen tökéletes megoldást kínál minden méretű és alakú medencéhez, bel- és kültéren egyaránt.

Önnek csak választani kell egyet a gyönyörű színű ELBE Pool Surface® medencefóliák közül, ha új uszodát szeretne építeni vagy a régi medencéjét újjá varázsolni. Keverheti is a színeket ezáltal saját, egyedi medencefelületet tud kialakítani.

Mintás medencefóliák

Az ELBE Pool Surface® nyomott mintájú, megerősített medencefóliái nemcsak kiváló anyagminőségükkel és gyönyörű dizájnjukkal ragadnak meg, hanem a speciális felületkiképzéssel további védelmet nyújtanak a foltok és elszíneződések ellen. Tökéletesen kombinálhatók sima színű fóliáinkkal – hogy még több színt kapjon a medence. Csak próbáld ki!

ELITE® medencefólia - A JÖVŐ AZ ÖN MEDENCEJÉBEN MÁR MA.

Az elite® medencefólia kiváló felületi tulajdonságai, valamint a jelenleg elérhető legjobb folt- és elszíneződés-ellenállás minden tekintetben meggyőzi Önt, hogy ez a piacon elérhető legjobb minőségű medencefólia. Az ELBE Pool Surface® megerősített medencefólia, amelynél a klór okozta fakulás, az UV elszíneződés vagy a fényvédő krémek, kozmetikumok vagy más vegyszerek (pl. klór) behatolása miatti szennyezett vízvonal már a múlté. A vízvonalon már nincs szükség nehézkes tisztításra. A kiváló eredmény érdekében a belső merevítő szövetháló tökéletes méretstabilitást garantál a beépítés alatt és az üzemeltetés közben is. Egyedülálló összetételével az elite® medencefólia új mérföldkő az egészségesebb környezet felé vezető úton.

 

 

Takarítson meg időt, pénzt és erőfeszítést azzal, hogy a legjobb úszómedence fóliát választja ami a piacon elérhető.

EXTRÉM UV-ÁLLÓSÁG. EXTRÉM KLÓRÁLLÓSÁG.

A gyártási folyamat során csak tiszta, nehézfémektől mentes alapanyagokat használnak fel. Ezzel a legjobb minőségű terméket hozzák létre, miközben óvják a természeti erőforrásokat és a környezetet is. Az elite® egyedülálló összetétele megoldást nyújt egy gyakori elszíneződési problémára, amelyet jellemzően a klór tartalmú vegyszerek okoznak az idő múlásával. A fólia nagymértékben ellenáll az olyan vegyi anyagoknak, mint a klór és egyéb oxidáló vegyszerek valamint az UV sugárzásnak is. A megnövekedett intenzitású napsugárzás az egyik fő oka a medencefólia károsodásának, és az idő előtti öregedését és fakulását okozza. Az elite® fóliákkal történő medenceburkolást előnyben részesítik az extrém UV-sugárzásnak kitett területeken, mint például Ausztrália vagy a Karib-térség.

Ezenkívül az elite® exkluzív összetételű felületi kiképzése megvédi a medencefóliát a vegyi anyagok, például a klór által okozott elszíneződéstől. Megoldást nyújt a leggyakoribb fehéredési problémára, amelyet a klór általi kitettség okoz.

TELJES VÍZVÉDELEM. KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ FELÜLET.

Normál felületeken, például csempe, gránit, üvegszál vagy gyengébb medencefólia esetén a legjobb eredmény elérése érdekében nagyon gyorsan le kell tisztítani a jelentkező foltokat. Az innovatív technológiákat felvonultató elite® fóliatermékekkel megvalósítható, hogy kisebb erőfeszítéssel mindig tiszta legyen a medencénk. Az elite® fólia felületi kialakítása megakadályozza a napozókrémek, kozmetikumok és egyéb, foltokat okozó vegyszerek bejutását a fólia mélyebb rétegeibe, különösen a vízvonalon. Nem kell drága és káros vegyszereket használni ahhoz, hogy a medence szép és tiszta legyen.

ALGÁKKAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

A szerves maradványok és a magas páratartalom lehetővé teszi a baktériumok növekedését, elszaporodását a medencefólia felületén. Gyengébb minőségű fóliáknál ez állandó gondot okoz. Az elite® medencefólia felületi kialakítása megakadályozza a káros és egészségtelen baktériumok megtapadását, növekedését és bejutását a fóliába.

A LEGJOBB VÁLASZTÁS

Az elite® az első phtalátmentes medencefólia a piacon. A műanyagokban fél évszázada széles körben használt kémiai phtalátot lecserélték környezetbarát alapanyagra. Az elite® medencefólia emellett megfelel a játékiparban használt műanyagokra vonatkozó EN 71-3 szabványnak is, hogy megóvja a gyerekeket a veszélyes elemektől.

PEARL - A MEDENCEFÓLIÁK GYÖNGYE

Kiváló minőségű felületének köszönhetően a PEARL különösen könnyen tisztítható. Nagymértékű UV-állósággal rendelkezik, amely megakadályozza a medence fóliájának idő előtti öregedését. Az ELBE Pool Surface® PEARL medencefóliái különleges bevonattal és nyomtatott fényvisszaverő felülettel előzi meg a  foltok kialakulását és az elszíneződéseket. Nem csak magas minőségű termékként, hanem gyönyörű dizájnjukkal is meggyőzik a vásárlókat. A PEARL különleges tükröződése minden úszómedencét látványossá varázsol. Élvezze a csodálatos gyöngyház hatást a medencéjében!

 

 

 

Island Dreams  AZ OTTHONI STRAND ÉRZÉSE

Az ELBE Pool Surface® ISLAND DREAMS medencefóliái egyedülállóak. A világ lélegzetelállító strandjai által ihletett ISLAND DREAMS az Ön medencéjét is stranddá varázsolja. A stílusos dizájn és az exkluzív dombornyomott felület lenyűgöző és elbűvölő tengerparti megjelenést kölcsönöz minden úszómedencének. Az ISLAND DREAMS úszómedence fóliák tökéletesek bármely medence kibélelésére. A kiváló alapanyagok biztosítják a formastabilitást és a káros hatásokkal szembeni ellenállást. Csúszásgátló tulajdonságai révén az ISLAND DREAMS-medencefóliát minden olyan területen alkalmazhatjuk - lépcsőn és a medencék sekély területein – ahol ez az igény megkövetelt. Ezenkívül az Island Dreams fóliák más ELBE Pool Surface® medencefóliákkal kombinálhatók.

Készítse el álmai strandját az otthonában. Az Ön medencéje. A te szigeted. A te időd.

 

Royal  A LUXUS ÚSZÓMEDENCÉHEZ 

Az ELBE Pool Surface® Royal medencefóliái kiváló terméktulajdonságokkal rendelkező luxusoptikát valósítanak meg. Gyönyörű dizájnjukkal és előkelő 3D-s márványfelületével a Royal minden medence vizuális fénypontja. Ez királyi öröm a királyok és királynők számára!

Ultimate Border  VÉGSŐ MEGOLDÁS A VÍZVONALHOZ

Az ULTIMATE BORDER™ a tökéletes megoldás egy csúnya vízvonalra, amely a medence egyik legnagyobb karbantartási problémája. Míg a medencében a vegyszerszint könnyen szabályozható megfelelő berendezéssel, a fürdőzők fényvédő krémeinek és kozmetikumainak minőségét nem tudja ellenőrizni. A levegőből származó szennyeződést sem tudja kiszűrni. Mindezek szennyeződést eredményeznek a víz felszínén és foltokat a vízvonal mentén. A napsugárzás hatására ezeket a foltokat rendkívül nehéz eltávolítani. Az ULTIMATE BORDER™ a tökéletes megoldás a medence vízvonalához

A VILÁG LEGJOBB VÉDELME

Az ULTIMATE BORDER™ felületén szabadalmaztatott „pajzs” található, amely védelmet nyújt a vízvonalat érő mindenféle agresszió ellen: napvédő krémek, kozmetikumok, vegyszerek, szennyeződések. Ezzel a megoldással az úszómedence-szegélye a vízvonal mindig gyönyörű lesz. Ezenkívül az ULTIMATE BORDER™ a legmagasabb felületvédelemmel rendelkezik a piacon kapható termékek közül. Felületi ellenállása páratlan a foltokkal, kopással és karcokkal szemben. Ez az egyetlen választás, ha a medence végleges megoldásáról van szó.

KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS

Az ULTIMATE BORDER™ a medencébe helyezett megerősített medencefólia tetejére van hegesztve. Felhasználható felújítási projektekhez, ha a régi megerősített fólia még megfelelő minőségű, vagy új medenceépítéshez is. Az ULTIMATE BORDER™ megakadályozza a vegyszerek, valamint a szerves és nem szerves elemek felületi behatolását. Ez rendkívül egyszerűvé teszi a tisztítást, és könnyen eltávolíthatóak a legkülönbözőbb foltok is. Nincs szükség minden nap költséges tisztításra és drága valamint agresszív vegyszerek használatára a gyönyörű vízvonal fenntartásához.

Könnyítse meg életét! Kevesebb munka, több móka!

KEREX online kínálatában a teljesség igénye nélkül megtalálható pár medencefólia, de ha a széles termékválasztékunkra is kíváncsi vagy értékesítőink várják a megkeresésedet.

Hívj vagy írj nekünk!