Homokszűrő az AFM®ng új generációs szűrőközeggel

Egyedülálló megoldás a kristálytiszta medencevízért!

Mi is az AFM®ng?

A zöld és barna újrahasznosított, megtisztított üvegből készült AFM®ng szűrőközeg közvetlen helyettesíti a szűrőhomokot, minden típusú homokszűrő tartályban átalakítás nélkül alkalmazható.

Az AFM®ng szűrőközeg megduplázza a homokszűrő teljesítményét, ezáltal jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket és hosszabb az élettartama bármely egyéb szűrőanyagnál.

 SZABADALMAZOTT AKTIVÁLÁSI ELJÁRÁS

Az AFM®ng aktivált szűrőközeg több, mint 35 éves kutatás-fejlesztés eredménye.

Tiszta, válogatott üvegből készül és egyedülálló 3 lépéses aktiválási folyamat során válik önsterilizálóvá a szűrőüveg. Ezen eljárásnak köszönhetően kiváló mechanikai és elektrosztatikus szűrési teljesítményt biztosít.

A LEGFINOMABB SZŰRÉS

A tanúsított 1 mikronos szűrési teljesítménnyel az AFM®ng felülmúlja a homok, és bármely más üveg szűrőanyag teljesítményét és kivételes víztisztaságot biztosít. Az AFM®ng csökkenti a klórfelhasználást és leegyszerűsíti a medence karbantartását is, hiszen amit ki lehet szűrni azt nem kell vegyszerekkel oxidálni.

 

100% BIOLÓGIAILAG ELLENÁLLÓ SZŰRŐANYAG

Az AFM®ng az egyetlen olyan szűrőközeg, amely teljes mértékben megakadályozza a biológiai szennyeződések és a csatornák kialakulását a szűrők belsejében. Ennek az egyedülálló tulajdonságnak köszönhetően az AFM®ng sokkal tisztább vizet, stabilabb szűrési teljesítményt biztosít, és megakadályozza a káros klórszag (trikóraminok) kialakulását.

FENNTARTHATÓ ÉS KÖRNYEZETBARÁT SZŰRÉS

Az AFM®ng hatékonyabb és alacsonyabb sebességű visszamosásának (<40m/h) köszönhetően erőforrásokat, vizet, vegyszert és energiát takaríthatunk meg. Emellett sokkal hosszabb az élettartama, mint bármely más szűrőközegnek, így garantáltan megtérül a befektetés.

MINDEN TÍPUSÚ HOMOKSZŰRŐHÖZ ALKALMAZHATÓ

Az AFM®ng mini bag (0,4-1,2mm) szűrőanyag minden lakossági homokszűrős berendezésben alkalmazható D800 mm tartály átmérőig. Az aktivált felületű, zöldüveg szűrőanyag szemcseméret tartománya (0,4-1,2mm), és a praktikus kiszerelés (11,3 kg/zsák ) különösen alkalmassá teszi kisméretű családi medencék homokszűrős-vízforgató berendezéseihez.

Használjon 100% AFM®ng minőséget! Hatékonysága sokkal magasabb a kvarchomok szűrőtöltetnél.

Nagy szűrési teljesítmény, akár 1 Mikron szemcseméretig!

Az AFM®ng sokkal kisebb szennyeződéseket is kiszűr, mint a kvarc vagy az üveghomok. A gyártótól független és legismertebb európai laboratórium (IFTS (www.ifts-sls.com)  szűrési teszteket végzett, tesztelte az AFM®ng-t, a kvarchomokot és a különféle üveg szűrőközegeket

A vizsgálatokat friss szűrőközeggel végezték, biofilm nélkül, 20 m/h szűrési sebességgel és flokkuláló vegyszer hozzáadása nélkül. A következő eredmények születtek:

 

Ebből a teszteredményből egyértelműen látszik, hogy az AFM®ng aktivált üveg szűrőközeg kimagasló szűrési teljesítményt nyújt.

A legalacsonyabb üzemeltetési és karbantartási költségek

A szűrőhomokot a szabványok szerint minimum 60m/h sebességgel 5 percig kell visszamosni.

Az AFM®ng csak 40 m/h visszaöblítési sebességet igényel. A visszamosás hatékonysága magasabb - és nincs szükség levegő rásegítésre - mivel nem alakul ki biofilm a szűrőközegben. Az AFM®ng használatával a visszamosás időtartama kb.4 perc. Ez elegendő az összes szennyező részecske eltávolításához. Ennek eredményeként megtakarítható az öblítővíz 50% -a. Ezzel jelentős megtakarítást érhetünk el a vízdíj és a fűtési költség terén.

A legnagyobb költségtényező a szűrőközeg cseréjének költsége (eltávolítás, ártalmatlanítása és új szűrőközeggel való feltöltése).

Ezek a költségek azonosak AFM®ng és homok esetén, de az AFM®ng várható élettartama jóval magasabb, mint a homoké. Biológiai ellenállása és keménysége miatt az AFM®ng több mint 20 évig megőrzi a minőségét, ha a szűrőket megfelelően kezeljük, visszamossuk.

 

További hasznos információkért tekinste meg az AFM®ng szűrőközegről készült videónkat, vagy kattintson és töltse le az AFM®ng min bag tájékoztatónkat. 

AFM®ng szűrőközeg videó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A medencék vízének tisztántartása nem ér véget a szűrésnél. A tisztasághoz hozzátartozik a medence alján lévő szennyeződések eltávolítása is, amelyhez nélkülözhetetlen egy automata medence porszívó.

Tudjon meg többet a Polaris medence porszívókról. » www.polarispool.hu