Energetika

energetika (görög) : az erők fajtáival, termelésével és felhasználásával foglalkozó tudományág.

MEDENCE FÓLIA KARBANTARTÁSA, PROBLÉMÁK MEGELŐZÉSE

19 hónappal ezelőtt

 

Napjaink legnépszerűbb medence típusa a fólia burkolattal ellátott úszó, és családi medencék. Manapság a medenceburkoló fóliákat számos kivitelben kínálják a gyártók. A gyártási technológia fejlődésével évről-évre újabb típusok kerülnek a piacra. A gyártók folyamatosan versengenek újabb és újabb technológiák felhasználásával a minél tartósabb, minél ellenállóbb bevonatú fóliák megalkotásában. Ezek a medenceburkoló anyagok nagy ellenállósággal rendelkeznek a környezeti hatásokkal szemben, de a hosszú élettartam szempontjából nem árt az ’odafigyelés’.

Medence téliesítés

21 hónappal ezelőtt

Az őszi kerti munkákhoz hasonlóan akad dolog a kültéri úszómedencék körül is. A kültéri medencéket érdemes vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése végett. A medence téliesítése október-november hónapokban javasolt, és e teendők elvégzésével egyszerre több célt is teljesíthetünk.

Korrózió az úszómedencékben

22 hónappal ezelőtt

Korróziónak nevezzük elsősorban azokat a kémiai reakciókat, melyek során a fémek felületéről kiinduló és a fémek belseje felé haladó kémiai vagy elektrokémiai változások során az adott fémfelület roncsolódik. A szó latin eredetű (corrosio = megrágás)

Rezsicsökkentés – medence működés optimalizálása 2. rész

22 hónappal ezelőtt

Manapság az az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan tudjuk a medencénk üzemeltetését a legkisebb költséggel megúszni. Ehhez már előre kell gondolkodni és a medence tervezésekor is észnél kell lenni.

Rezsicsökkentés – medence működés optimalizálása

23 hónappal ezelőtt

Manapság egyre inkább előtérbe kerül az a kérdés, hogy milyen módon csökkenthetőek a rezsiköltségek. Egy családi ház havi működési költségeinek egy jelentős részét a medence üzemeltetése teszi ki, így kézenfekvő, hogy itt is eszközöljünk megtakarításokat.

Medence mítoszok, avagy az 5 leggyakoribb medencés tévhit

2 évvel ezelőtt

Mindannyian hallottunk már történeteket arról, hogy a medencevíz zöldre színezte valakinek a haját vagy, valaki kékre festette a kerti medence vizét a családi grillezésen, mert belepisilt. De van-e igazság ezekben a történetekben? Kell-e aggódnunk amiatt, hogy velünk is megesik ugyanez?

Ebben a cikkben megdöntjük az 5 legnépszerűbb medence mítoszt.

Homokszűrő az AFM®ng új generációs szűrőközeggel

2 évvel ezelőtt

Mi is az AFM®ng?

A zöld és barna újrahasznosított, megtisztított üvegből készült AFM®ng szűrőközeg közvetlen helyettesíti a szűrőhomokot, minden típusú homokszűrő tartályban átalakítás nélkül alkalmazható.

 

Feszített víztükrű medencék

2 évvel ezelőtt

Mi a különbség egy süllyesztett és egy feszített víztükrű medence között? Milyen előnyei vannak egy feszített víztükrű medencének?

ELBTAL medencefóliák

2 évvel ezelőtt

A medencével szemben támasztott követelmények:

1, Víztömörség, stabilitás, alaktartóság – a föld a víz vagy a jég által okozott nyomásból eredő károsodás kizárása érdekében.

2, A medence burkolata legyen ellenálló a fagynak, az öregedésnek, a hőmérséklet-változásoknak, az UV fénynek valamint a vegyszereknek. A felülete legyen csúszásbiztos a víz minőségétől, a vegyszerektől és a mikroorganizmusok hatásától függetlenül.

UV fertőtlenítés az uszodatechnikában

2 évvel ezelőtt

Az UV-C sugárzás közismert fertőtlenítő módszer a levegő, a felületek, a tárgyak és a víz esetében, hiszen segít csökkenteni a fertőzések kockázatát, ezért széles körben használják több mint 40 éve.

Az UV fertőtlenítő berendezések elpusztítják a legtöbb vízben előforduló vírust és baktériumot.

Címkék: energetika, Legfrisebb

Több bejegyzés