Vízkezelés

A medencék tisztán tartása automata porszívóval

3 évvel ezelőtt

A magánmedencék esetében hetente 2-3 alkalommal célszerű a medence alját tisztítani és legalább hetente egyszer az oldalfalat is. Ezt a tisztítási eljárást elvégezhetjük kézi porszívó segítségével vagy használhatunk automata medencetisztító robotot.

Uszodai vegyszeradagoló berendezések

3 évvel ezelőtt

Az úszómedence vizét terhelő szennyeződések főként a fürdőzők és a környezeti befolyások által keletkeznek. Még alapos tisztálkodást követően is minden egyes fürdőzőről különösképpen a szájüregből, az orrnyálkahártyáról, a bőrfelületről és az altest környékéről kb. 35 millió baktérium kerül a medence vizébe, melyhez hozzájön még kb. 4 gramm szerves anyag, mint bőrdarabok, textilszálak, haj, kozmetikumok továbbá testápolószerek maradványai és hasonló alkotórészek, valamint egyidejűleg a húgyhólyag akaratlan összehúzódásai következtében kb. 50cm3 vizelet is.

Korszerű szűrőtartály méretezése, alacsony szűrési sebességhez

3 évvel ezelőtt

Az uszodában használatos szűrőknek meg kell akadályozniuk a medencében található finom, zavarosságot keltő – és  kolloid anyagok, valamint  -  lehetőség szerint -, a mikroorganizmusok vízbe való visszajutását egy finom szerkezetű, megfelelő szűrési erősséggel bíró szűrőközeggel.

A kolloid szerkezetű szerves anyagok - az úgynevezett védőkolloidok -, a medencében lévő baktériumok számára jó védelmet nyújtanak a fertőtlenítő szerek ellen és egyúttal kedvező táptalajt is képeznek. A cél, hogy ezeket is eltávolítsuk a medencevízből és a medencéből.

Vízegyensúly és korrózió az uszodai vízkezelésben_2017 december 6.

7 évvel ezelőtt

 Staniszewski Witold előadása az MMK ÉgT szakmai továbbképzésén. (2017. december 06.)

Legionella fertőzések MEGELŐZÉSE hatékony vízkezeléssel

7 évvel ezelőtt

Legionella fertőzések MEGELŐZÉSE hatékony vízkezeléssel

Staniszewski Witold 2017.04.20-i előadása a Fürdőszövetség Műszaki Szakbizottságának Bükön tartott ülésén

 

Gyakorlati tanácsok...

7 évvel ezelőtt

 A Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról szóló 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet betartása

Családomnak a legjobbat!

8 évvel ezelőtt

DAISY rendszer

A technika folyamatos fejlődése abba az irányba mutat, hogy olyan vízkezelési rendszerek valósuljanak meg, amelyek minimalizálják a vízkezelő rendszerek, azon belül is elsősorban a klórozásos fertőtlenítés mellékhatásait, illetőleg lehetőséget teremtsenek a klórozásnál jóval gyengébb fertőtlenítést biztosító, de csak minimális mellékhatással járó fertőtlenítőszerek alkalmazásának

Bayrol vízkezelő vegyszercsalád

8 évvel ezelőtt

      A Bayrol vízkezelő termékek kiemelt magyarországi forgalmazója  Kerex Uszoda Kft .

Medencevíz vegyszerezése

8 évvel ezelőtt

Mindent a tiszta vízért!

Ez a füzet segítséget nyújt, hogy medencéjének vizét kristálytisztán tudja tartani, ezzel elősegítve, hogy a fürdőzés a lehető legtöbb örömet okozza a családnak. A Brillant Pool vegyszerek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

 

Medence téliesítés

8 évvel ezelőtt

 Az õszi kerti munkákhoz hasonlóan akad dolog a kültéri úszómedencék körül is. A kültéri medencéket javasolt vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése végett. A medence téliesítése október-november hónapokban javasolt, és e teendõk elvégzésével egyszerre több célt is teljesíthetünk. Megóvjuk a medencetestet a károsodásoktól, mint amilyenek a repedések, a hidegburkolatok felfagyása, a fólia kikeményedése. Mindezek mellett megelõzzük a vízbevezetõ-elvezetõ elemek, csövek és idomok szétfagyását, továbbá megvédjük a vízgépészeti berendezéseket a fagy és pára által okozott károsodásoktól.

Címkék: vízkezelés

Több bejegyzés